Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@07:10:26 GMT

سال نو مریخی مبارک!

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۵۰۱۴۷

سال نو مریخی مبارک!

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از ساینس‌آلرت ، هفتم فوریه ۲۰۲۱ سیاره‌ی سرخ سال نوی‌ خود را جشن می‌گیرد حداقل بر طبق تقویم ما.

از آنجا که هر سال مریخی برابر ۶۸۷ روز در زمین است(معادل ۶۶۸.۶ روز مریخی) این رویداد هر دو سال یک‌بار رخ می‌دهد. از آن‌جا که تقویم مریخی از سال ۱۹۵۵ آغاز شده مریخ وارد ۳۶ امین سال خود می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه میهمان مریخ در سال نو!

سه ماموریت به مریخ در طول روزهای آینده انجام خواهد شد. امارات متحده عربی یک کاوشگر به نام "العمل"(Al-Amal) یا "امید" را به مدار مریخ می‌فرستد که قرار است در روز ۹ فوریه به مریخ برسد. این کاوشگر جو و آب و هوای مریخ را بررسی می‌کند تا تشخیص دهد آیا این سیاره برای زندگی مناسب است یا نه.

۱۰ سالگی مریخ نوردان ناسا مبارک

انتظار می‌رود کاوشگر تیان‌ون-۱(Tianwen-۱) چین نیز در تاریخ ۱۰ فوریه به مریخ برسد. این ماموریت شامل یک مدارگرد، یک سطح‌نشین و یک مریخ نورد است که با انرژی خورشیدی کار می‌کند. سطح نشین و مریخ نورد در ماه مه به سطح مریخ می‌روند تا مطالعاتی جامع داشته باشند.

ایالات متحده قصد دارد یک کاوشگر ناسا به نام استفامت (Perseverance) را ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن) در دهانه‌ی «جزرو» (Jezero) فرود آورد. این مکان سرشار از خاک است و براساس شواهد به نظر می‌رسد این منطقه روزی آب داشته است. این کاوشگر به دنبال شواهدی از حیات در گذشته می‌گردد و نمونه‌هایی جمع‌آوری می‌کند تا توسط دو ماموریت در حال توسعه دیگر به زمین بازگردانده شود.

این که هر سه‌ی این ماموریت‌ها در زمان برابر به مریخ می‌روند تصادفی نیست. به دلیل چالش‌هایی که ارسال فضاپیما به مریخ دارد یک موقعیت مناسب هر دو سال یک بار به مدت ۲ ماه پیش می‌آید که فضاپیماها بتوانند با حداقل انرژی به مریخ بروند این موقعیت اخیرا در ماه ژوئیه تا سپتامبر سال گذشته فراهم شده بود.

رسیدن همزمان هر سه ماموریت به مریخ در سال نوی مریخی اتفاقی خوشحال‌ کننده است و از آن جا که هر سه‌ی این ماموریت‌ها بخش‌های مختلفی از مریخ را جستجو می‌کنند سال ۳۶ مریخ عصری جدید و جسورانه در علم خواهد بود.

پس باید گفت: سال نو مبارک مریخ!

امیدواریم دوستان رباتی جدیدت را دوست داشته باشی و ممکن است به زودی از نزدیک باهم جشن بگیریم!

به سوی سیاره سرخ | سه سفینه در این ماه به سوی مریخ فرستاده می‌شوند کد خبر 583853 برچسب‌ها نجوم - سیاره - ستاره

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نجوم سیاره ستاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۰۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرتاب نخستین کاوشگر برای نمونه‌برداری از ماه

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز؛ این اولین بار در تاریخ است که یک کشور تلاش می‌کند از این منطقه مرموز، نمونه جمع‌آوری کند.

بیشتر بخوانید؛ ناسا فضاپیمایی شبیه به پهپاد به ثمر «تایتان» می‌فرستد

چین روز جمعه با موفقیت کاوشگر Chang'e-۶ را به فضا پرتاب کرد و مأموریتی جسورانه را برای جمع‌آوری حدود ۲ کیلوگرم نمونه از سمت دور ماه آغاز کرد. این اولین بار در تاریخ است که یک کشور تلاش می‌کند از این منطقه مرموز، نمونه جمع‌آوری کند.

کاوشگر Chang'e-۶ که توسط موشک Long March-۵ Y۸ قدرتمند حمل می‌شد، پس از رسیدن به مدار برنامه‌ریزی شده، سفر چند هفته‌ای خود به ماه را آغاز کرد. این کاوشگر شامل یک مدارگرد، یک فرودگر، یک صعودکننده و یک کپسول بازگشت است.

انتظار می‌رود Chang'e-۶ در اواخر سال جاری در حوضه Aitken، یک دشت عظیم برخوردی در قطب جنوب ماه، فرود بیاید. این منطقه که به دلیل قدمت باستانی و پتانسیل علمی بالا انتخاب شده است، می‌تواند سرنخ‌هایی را در مورد منشاء و تاریخچه ماه ارائه دهد.

جمع‌آوری نمونه از سمت دور ماه یک چالش فنی پیچیده است زیرا این منطقه از دید مستقیم زمین پنهان است. برای غلبه بر این مشکل، Chang'e-۶ از یک ماهواره رله برای برقراری ارتباط با زمین استفاده خواهد کرد.

این کاوشگر همچنین حامل چهار ابزار علمی بین‌المللی است که توسط دانشمندانی از فرانسه، اروپا، ایتالیا و پاکستان توسعه یافته است. این ابزارها برای مطالعه ترکیب، خواص فیزیکی و تاریخچه نمونه های جمع‌آوری شده استفاده خواهند شد.

ماموریت Chang'e-۶ گامی مهم در اکتشاف ماه توسط چین است. این کشور در سال ۲۰۲۰ با ماموریت Chang'e-۵ از سمت نزدیک ماه نمونه‌برداری کرد و اکنون قصد دارد با رسیدن به سمت دور ماه به اکتشافات خود ادامه دهد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1229352 برچسب‌ها سفر به کره ماه

دیگر خبرها

  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • سفر فضاپیمای چینی به قسمت دوردست ماه آغاز شد
  • پرتاب نخستین کاوشگر جهان برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه
  • پرتاب نخستین کاوشگر برای نمونه‌برداری از ماه
  • کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • کاوشگر ماه چین به سمت پنهان قمر می‌رود